• Personal Coaching van klacht naar kracht

Zeer betaalbare reïntegratiediensten voor MKB en Zorg

Tel: 06 – 51 23 84 13

Loopbaan & Starter Coaching

“De meerwaarde voor mij?
Zelf dacht ik alleen wat ik nu allemaal niet meer kan. De Coachultant heeft mij weer in mijn kracht gezet! “

Helpt je bij het op een ander spoor zetten van je loopbaan.

Kun je een of meer van de volgende vragen met ja beantwoorden:

 • Ik wil wat anders, maar ik weet niet goed wat?
 • Ik weet wat ik wil, maar kan ik dat wel aan?
 • De banen die ik voor ogen heb, zijn die er wel in de regio?
 • Ik loop vast in mijn werk, hoe nu verder?
 • Het bedrijf gaat binnenkort sluiten, wat nu?
 • Mijn functie vervalt, hoe nu verder?
 • Ik heb steeds meer spanningen op het werk, wat nu?

Dan is het tijd voor loopbaancoaching.

Wanneer en voor wie?

Voor iedereen die wat anders wil, twijfelt, of wil voorkomen dat hij zonder werk komt te zitten. Maar ook werkgevers kunnen een loopbaanadvies aanvragen. Zit mijn medewerker wel op de juiste plek. Is hij of zij geschikt voor een hogere functie? Haal ik wel alles uit mijn mensen door ze te laten doen wat écht bij ze past?

Werk dat beter past, daar gaat ‘t om, in ‘t belang van beide partijen.

Wat is het doel?

Een baan die bij je past en waar je bij van wordt!

Wat doet de Loopbaan Coach?

Ook bij loopbaan coaching is het belangrijk om te weten waar je naar toe wilt. Hoe een nieuwe baan er ongeveer uit moet zien. Het resultaat van zomaar wat solliciteren is over het algemeen nihil. Je moet daarom van tevoren weten in welke richting de mogelijkheden en vooral de wensen wijzen. Daarom loopt de Loopbaan Coach samen met jou belangrijke vragen door: “Welke mogelijkheden zijn er voor mij, waar wil ik over 5 jaar zijn, welke stappen moet ik daarvoor zetten, hoe ga ik dit sturen?”. De antwoorden hierop vormen de basis voor ons loopbaanadvies.

Mogelijke onderdelen zijn: een sollicitatietraining, inzicht in mogelijkheden op de arbeidsmarkt al dan niet met scholing, netwerkgesprekken voeren, advertenties lezen en begrijpen, het ontwikkelen van werknemersvaardigheden, in beeld brengen van competenties, waarden in werk en persoonsgebonden eigenschappen, energiegevers en energievreters.

Jij kent jezelf het beste!

Je weet al erg veel over jezelf, zodat uitgaan van het gezonde verstand vaak voldoende is. Soms moet het alleen op de juiste plek vallen, of heb je dat extra zetje nodig om de beweging te maken. Het zal niet allemaal even makkelijk zijn, vooral als je beren op de weg ziet en twijfelt. Soms zijn de dromen ook iets te ambitieus, of zijn keuzes niet handig gemaakt. In die gevallen is het goed dat de coach een spiegel voorhoudt.

Hoelang duurt het?

Dit hangt af van verschillende factoren. Zoals de beschikbare tijd, het budget en de ruimte op de arbeidsmarkt. Een doorlooptijd van minimaal 3 maanden is wenselijk. In de praktijk duren trajecten gemiddeld 6 maanden.

Wat kost het?

De werkgever kan opdracht geven voor een loopbaanadvies traject of jijzelf vanuit een eventuele transitievergoeding. Natuurlijk kun je ook privé een loopbaantraject volgen, daarvoor gelden speciale tarieven.

Wil je weten wat we voor jou kunnen doen?

Neem dan contact met ons op. Vul het contactformulier in, of bel ons op: 0495-549777.

Starter Coaching

“De meerwaarde voor mij? Dat het denken aan een eigen bedrijf met hulp van de Startercoach nu van denken naar doen is omgezet en ik een lang gekoesterde wens om mijn eigen koers te kunnen gaan varen nu van start kan”.

Helpt je bij het starten van een eigen bedrijf

Wil je graag zelfstandig ondernemer worden en jouw ding op jouw manier doen? Laat je dan door de Coachultant inspireren en begeleiden. We helpen om je bedrijf ook daadwerkelijk van de grond te krijgen. Met een goede kans op succes. Inmiddels heeft de Coachultant in de afgelopen jaren 50 bedrijven succesvol weten te begeleiden.

Wanneer en voor wie?

Voor iedereen die:

Wat is het doel?

Je wilt net als een van de starters die je voorgingen kunnen zeggen: “Mijn eigen bedrijf beginnen is een grote beslissing. Het is een bijzonder en zeer spannend moment in mijn leven. Ik ben trots op mezelf dat ik het doe. Het voelt goed. Ik verdien mijn eigen geld, met mijn eigen zaak!”

Wat doet de Starter Coach?

Een eigen bedrijf starten kost veel tijd en energie. Je mag alles zelf beslissen, maar je moet het ook allemaal zelf doen. Ook zijn er risico’s. Want ook dat hoort bij ondernemen.

Wij bieden je een goede voorbereiding en persoonlijke begeleiding. Dat is cruciaal in de startperiode. Zodat je er niet alleen voor staat. Verder helpen we je om het bedrijf succesvol van de grond te krijgen. En bieden ondersteuning als het even wat minder gaat. Als het starten – om welke reden dan ook – niet mogelijk is begeleiden we richting loopbaan.

Kenmerken van het traject:

 • uitgebreide intake naar ondernemersvaardigheden en levensvatbaarheid
 • 6 maanden begeleiding voor en 6 maanden begeleiding na de start
 • hulp bij het opstellen van een gedegen ondernemingsplan
 • praktisch ondersteunend materiaal
 • persoonlijke individuele coaching gesprekken

Hoelang duurt het?

Jij hebt de regie. Vanaf het begin gaan we ervan uit dat jij de ondernemer bent. Zo leer je plannen, beslissingen nemen en verantwoordelijkheid dragen. Je hebt zelf dus grote invloed op de duur van het traject. Ben je actief en gemotiveerd? Open je liever vandaag je bedrijf, of kijk je liever nog even de kat uit de boom? Wil je eerst onderzoek doen naar je toekomstige werkveld? Hoe enthousiaster jij bent, hoe sneller het gaat. We houden ondertussen in de gaten dat er niets ondoordachts gebeurt.

Wat kost het?

Als je een “eerste- of tweede spoor” re-integratietraject(link) of outplacementtraject(link) mag volgen via je werkgever niets omdat de werkgever dan de kosten zal betalen. Het kan ook dat je het dient te betalen vanuit een transitie of afvloeinegsvergoeding. Neem dan eerst contact met ons op omdat er dan fiscaal extra mogelijkheden kunnen zijn.

Wil je weten wat we voor jou kunnen doen?

Neem dan contact met ons op. Vul het contactformulier in, of bel ons op: 06-51238413